Poziv na Skupštinu HIZ-a 13. srpnja 2023. u 14 sati u Algebri

Poštovani članovi i prijatelji HIZ-a,

Pozivamo Vas na redovitu Skupštinu Hrvatskog informatičkog zbora koja će se održati u četvrtak, 13. srpnja 2023. u 14 sati u novom kampusu Algebre na adresi Gradišćanska 24, u dvorani B2 Marija Braut u prizemlju.

U stručnom dijelu skupštine očekuje nas predavanje Aleksandra Gavrilovića iz tvrtke Gamechuck s naslovom „AI vs. Videoigre – koji je rezultat u prvom poluvremenu?“.

Molimo da svoje sudjelovanje najavite na hiz@hiz.hr do utorka 11. 7. u 16 sati radi organizacije i mogućnosti primanja obavijesti o Skupštini.
Nakon Skupštine predviđen je kasni ručak u restoranu Pomalooo Bar & Brunch, Janka Vukovića 11.

Dokumenti:

Kratak opis predavanja: Generativni AI je plaho ušao i u svijet videoigara. Još prije godinu dana, reći da vaša igra ima AI elemente bilo je jako privlačno, ali danas vam zbog toga Steam može zabraniti videoigru! No, to ne sprječava mnoge domaće i svjetske studije da koriste generativnu umjetnu inteligenciju. Ona već danas u većim tvrtkama zamjenjuje crtače i pisce, a koriste ju i programeri i marketingaši. Ova kontroverzna tema ima zagovornike i protivnike u svakom kutu industrije videoigara, a argumenti sežu od estetskih do pravnih i, naravno – socijalnih. Ipak se radi o industriji koja se donedavno hvalila da zapošljava velike brojeve suficitarnih kadrova poput pisaca i crtača, no, kako ćemo vidjeti na predavanju – naši gamerski ukusi često nisu toliko istančani da znaju razliku između računarske priče i ljudske! S druge strane, naša bilanca definitivno osjeti kada umjesto desetaka pisaca i crtača na plaći imate nekoliko poslužitelja! Gdje smo sada i gdje to sve ide saznat ćemo na predavanju Aleksandra Gavrilovića, glavnog tajnika Klastera hrvatskih proizvođača videoigara i direktora domaćeg studija za razvoj videoigara Gamechuck.