Savjetodavne usluge HIZ-a

Usluge koje HIZ pruža svojim članovima i projektnim partnerima mogu se općenito podijeliti na one usmjerene informatičkim tvrtkama i stručnjacima te neinformatičarima, odnosno korisnicima informacijskih tehnologija drugih struka.

Obje skupine mogu računati na HIZ kao iskusnog i pouzdanog partnera u planiranju i provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata iz područja stjecanja digitalnih vještina, razvoja informatičke struke, poslovne primjene informacijskih tehnologija, te odabira optimalnih informacijskih tehnologija za zadanu namjenu i u raspoloživom budžetu.

Ako ste informatičar, HIZ vam može pomoći u primjeni Europskog okvira kompetencija e-CF za vas ili za vašu radnu organizacija, omogućiti vam pridruživanje u neki od naših foruma i udruga te zajedno s vama organizirati konferencije i stručne skupove. Kako kontinuirano tražimo suradnike i autore za stručne radionice i konferencije, budite nam se slobodni obratiti ako imate ideju za takav format diseminacije za koji postoji interes stručne javnosti a koje bi htjeli provesti uz pomoć HIZ-a.

Ako niste informatičar, odnosno ako ste korisnik IT-a druge struke, možete se osobno ili u sklopu veće grupe u vašoj organizaciji certificirati za ICDL (nekada ECDL) – međunarodnu diplomu digitalne pismenosti a HIZ vam pomoći u planiranju, provođenju ili nadzoru informatičkih projekata, optimalnoj digitalizaciji poslovanja, postupcima nabave postojećih ili razvoja novih programskih proizvoda i usluga kao i razrješavanju mogućih problema ili neželjenih ovisnosti u odnosu s dobavljačima.