SOUTH EAST EUROPE PROJEKT – “SEE TV-WEB”

Ukratko o projektu.

Puni naziv projekta Tackling the ”Digital Divide” in SEE by using the capacity of DTT networks, u daljnjem tekstu “SEE TV-WEB”. U kojem sudjeluje 13 partnera iz 8 zemalja.
Krajnji je cilj napraviti dobar model korištenja slobodnog frekvencijskog spektra, onoga koji je ostao neiskorišten prelaskom s analogne na digitalnu televiziju.
Projekt želi proučiti i testirati mogućnost emitiranja društveno korisnih sadržaja do korisnika koji bez ikakvog ulaganja mogu pregledavati taj sadržaj na klasičnom digitalnom tv prijemniku. Ovo bi omogućilo puno više korisnih informacija koje mogu doprijeti do svakoga tko ima tv prijemnik, u trenutku kada ih zatreba. Ove informacije bile bi iz područja elektroničke vlade, zdravstva, učenja, zabave i slično.
Jedna od faza u projektu, ukoliko će sve ići po planu, biti će i probno emitiranje web sadržaja prilagođenog TV prijemnicima, na ograničenom području unutar Zadarske Županije.
Opseg i lokacija ovog emitiranja još nije poznata jer ovisi o financijskim i tehničkim uvjetima koje projekt tek treba utvrditi. Ali nadamo se što kvalitetnijem testu i uspješnoj razradi poslovnih modela za ovakvo emitiranje, gdje država, poduzetništvo i građani mogu naći koristi.

Project title: Tackling the ”Digital Divide” in SEE by using the capacity of DTT networks
Project acronym: SEE TV-WEB
Priority axis: 3 – Improvement of the accessibility
Area of Intervention: 3.2 – Develop strategies to tackle the ‘’digital divide’’

Lead partner: University of Ljubljana – Faculty of Electrical Engineering
Project duration: 24 months – 1.10.2012. – 30.9.2014.